Jagua is een vrucht uit de Amazone ook wel Genipa Americana genoemd. De Genipa Americana is een veel voorkomende plant in de tropen van Zuid-Amerika en wordt door de inheemsen al meer dan 2000 jaar gebruikt voor lichaamskunst als voor medicinale doeleinden. Zij gebruiken traditioneel het sap van de jagua vrucht om de huid te kleuren voor het creëren van tijdelijke tatoeages. De inheemse stammen van Peru gebruiken dit extract ook onderhuids om permanente markeringen op het lichaam te creëren.

Wat is Jagua Henna?

De jagua is onlangs geïntroduceerd in Noord-Amerika en Europa als aanvulling op de henna body art. Jagua Henna is een tijdelijke tattoo gel gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten ook te verkrijgen in poeder vorm. De kleur van de jagua wordt na aanbreng op de huid gedurende enkele dagen donkerder tot blauwzwart. Ontwerpen gemaakt met jaqua lijken op echte tatoeages en afhankelijk van verschillende factoren blijft deze tijdelijke tatoeage 2 tot 3 weken zitten. Jagua henna geeft mensen de mogelijkheid om een tatoeage uit te proberen voordat ze gaan voor permanent inkt. Momenteel wordt de natuurlijke kleurstof van Jagua henna producten voornamelijk verwerkt en geproduceerd in het Latijns-amerikaanse regenwoud.

Wat is het verschil tussen henna en jagua?

Jagua is een gel gemaakt van de jagua vrucht en henna is een pasta gemaakt van de bladeren van de Lawsonia innermis (de hennastruik). Beide producten worden gebruikt voor het creëren van tijdelijke tatoeages op de bovenste laag van de huid en zijn natuurlijke producten. Het verschilt ligt in het feit dat de jagua de huid blauwzwart kleurt en henna de huid kastanjebruin kleurt.

Jagua henna YouTube video’s